I söndags fick jag lust att prova på att göra en lite godare gröt och resultatet blev gröt inspirerat av morotskaka toppat med turkisk yoghurt, chiafrön och riven citron
Och om man vill smaksätta med lime eller citron är en smaksak. I Mexico görs den enbart på avacado men om man vill göra den lite mer dryg så passar Greksik yoghurt perfekt att dryga ut den med
Tillsätt till sist citronsaft, rivet skal av citronen, socker och vaniljsocker. 200 g grekisk yoghurt. 0,5 citron, saft och rivet skal. 200 g grekisk yoghurt. 0,5 citron, saft och rivet skal
Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop
Jag har alltid citroner och ingefära hemma och använder det i både matlagning och i smoothies. Både citron och ingefära är stärkande för immunförsvaret och är super att äta mycket av under denna årstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.