300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
Så nu blir det inlägg om rullar igen. Har ni saknat mina rullar. ) He, he. Jag har faktiskt gjort det. ) Denna gång blev det wraps/rullar med en god kyckling, champinjon- och baconröra
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffel med lime. Receptet kommer ursprungligen från ICA Köket, och jag har så klart ändrat i det som en dåre
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel
Chokladtryffel. Det är nog väldigt många som gör chokladtryffel med olika smaksättningar till jul. Här har jag en neutral chokladtryffel rullad i kakao
Då blir det nämligen så fantastiskt att änglar börjar sjunga. Receptet fick jag på en kurs jag gick för ett par år sedan och jag tror att det ursprungligen kommer från fantastiska Mia Öhrn
Sedan får den jäsa igen, endera lägger jag den i mina krukor, eller i franska formen. Jag lägger ihop allt i formen för bakmaskin, den knådar på program, nr 8
I ursprungsreceptet (som kommer från Allt om Mat ) använde man cointreau eller apelsinsaft, men eftersom jag inte hade något av det tog jag vad som fanns hemma, nämligen FUN Light Lemon Lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.