Jag har lite snöat in på det här med parfait. Lite besviken på receptet blev jag, därför presenterar jag här det med lite ändringar för att det ska bli så bra som möjligt
En riktigt mustig chokladparfait kan passa fint som avslutning på en fiskmiddag i Påsk. Men låter man den tina långsamt i kylen, så fungerar även en med bara lite sötning också bra
Av de svarta vinbären gjorde jag gelé och en chokladparfait. Parfaiten är enkel att göra och med en god blandning av sötman, chokladen och de syrliga vinbären
Toppa med lite saltflingor. Gott också med rostade mandlar, gärna salta. Prova att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad smaksatt med t ex mint eller apelsin
Ska man göra den här glassen så duger inte blockchoklad eller marabou,utan jag använde felchlin= schweisk choklad som är känd för den goda och kvalite choklad men så klart går de bra med Valhrona eller annan fin choklad
PrintChokladparfaitmed syrliga bär. Första receptet att testa var Chokladparfait. Variera med mjölkchoklad för mildare smak, eller varför inte mintchoklad eller choklad med apelsinsmak
Chokladparfait. Den går också bra med små kaffekoppar som är klädda med plastfolie. Ställ en chokladparfait på ett upp- och nervänt glas och häll över chokladgelén
Efter den här middagen var vi mer än mätta, men eftersom det inte blev några jordgubbar under midsommarhelgen så hade vi bestämt oss för en efterrätt med jordgubbar och chokladparfait idag
Chokladmousse kan frysas och serveras som chokladparfait. Garnera med jordgubbar och dajmsmulor. Bryt chokladen i småbitar och smält den över vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.