Ingredienser500 g mandlar1 dl rå kakao2 dl rå kokosolja1-2 msk agavesirap1/2 dl kanelGör så härVärm kokosnötsoljan i ett varmt vattenbad tills att oljan blir flytande
Chokladmandlar. Dag 11 – Ditt favorit-julgodis att göra själv + recept. Följare av min blogg har säkert inte missat att jag fullkomligt älskar att göra julgodis
Chokladmandlar. Här kommer ett recept som aldrig kom upp förra året. Nougat Montelimar, eller fransk nougat, får jag nog lägga till kategorin lite svårare julgodis att lyckas med
Låt chokladmandlarna stelna i kylen. Lillördag och kanske du är sugen på något smarrigt till kvällen. Då måste du bara testa de här busenkla chokladdoppade lakritsmandlarna (gillar du inte lakrits, är det bara att skippa det såklart), som är inte bara är så simpla att göra utan också helt vansinnigt goda
Chokladmandlar. Detta är lätt det vackraste godiset jag någonsin gjort. Med sin ljusrosa färg och de gröna pistagemandlarna blir det hur snyggt som helst
Chokladmandlar. Julgodis i 2014 års upplaga (minus tre sorter). Medsols från klockan 12. Mozartkulor, teaterkonfekt, snickersfudge, kola med ingefära och sesam, julmust-marmelad-godis, saltlakritskola, smörkola med pinjenötter, gin & tonicmarshmallows, chokladtryffel
Chokladmandlar. Nu mina vänner tänker jag dela med mig av mitt recept på världens godaste chokladkola. Det är en mjuk kola som smälter i munnen med mycket smak av mörk choklad, tänk dig Riesen, fast godare
Chokladmandlar. Nu har jag bara en sort med julgodis kvar på min lista (cream cheese mints), men eftersom vi är i Stockholm denna helgen var jag ju tvungen att ta med mig en presentask, med tio av de elva sorter jag gjort hittills (glömde visst en, kom jag på nu)
Chokladmandlar. Mitt absolut mest lästa inlägg på bloggen sedan starten är receptet på saltlakritskola från Pärlans Konfektyr, inte alls oförtjänt, för den kolan är helt ofattbart god
Dels så gjorde jag en härlig choklad/whiskey fudge och blandade med valnötter och när jag gjorde det häromdagen så blandade jag upp den med saltade chokladmandlar
Är du som jag sugen på något gott, men samtidigt hälsosamt, på kvällskvisten. En kväll är inte en bra kväll om jag inte får käka något smarrigt exempelvis medan jag jobbar eller framför en (förhoppningsvis bra) serie
Några cholkad och lakritsmandlar från Johan Bulow, några chokladmandlar från Crillo i Limhamn, lite kaffe/chokladbönor från en chokladbutik i Malmö och en supergod choklad från Grenada som vi också sålde på kafeet i somras
Detta recept är hämtat från boken ”Chokladpassion” av Jan Hedh. Det enda man ska tänka på är att få tag på helt mjölkfri mörk choklad och att den lilla klick fett som är i, är mjölkfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.