Här har jag använt yaconsirapen i chokladbollar som är rena rama hälsobomben. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
Chokladbollar. Med dessa goda hälsosmarta och smakrika bollar önskar jag er en riktigt fin PÅSK. Jag älskar dessa bollar i alla dess smaker och former, just till denna helg och påsk så blev det jordnötssmak och chokladsmak
Och väldigt enkelt att göra. Blanda karamelliserad mjölk, kakao och flingsalt i en skål. Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha
Jag gjorde ju chokladbollar när vi var på Gotland och de blev väldigt goda och gick både snabbt att äta och att göra =) Chokladbollar är något som jag tycker är väldigt gott att äta men inte gör så ofta men tänker att man borde göra oftare när man väl gör det
Det ljuvliga vårvädret vi haft de senaste dagarna verkar ha tagit en paus, för nu hänger molnen tunga och gråmulna på himlen igen, och temperaturen har traskat ned
Dessa chokladbollar har solrosfrö och pumpafrö som bas. Receptet går att variera och anpassa. Chokladbollarna blev supergoda, och åts upp inom någon dag av mig och mina föräldrar
Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Ingredienser Portioner. 36 st 1 dl polkagrisar , krossade 100 färskost av cream cheese-typ 28 st krossade oreokakor original (28 st motsvarar 2 paket à 154 g) 400 g smält mjölkchoklad Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Blanda alla ingredienser utom kokosflingorna och kaffet i en bunke. Tillsätt sedan kaffet och vispa lätt med elvisp i ett par minuter till en jämn smet
Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen då det är brynt. Blanda ihop strösocker, sirap, kakao och havregryn och tillsätt sedan kaffe och det brynta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.