Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Tonfisk på burk – hiss eller diss. Tonfisk på burk är kattmat för mig. Men nu har jag ett recept på en ännu godare måltid med tonfisk på burk, Spansk potatissallad med tonfisk och chevrette
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake
Trombone Shorty & Orleans Avenue – Austin City Limits. Ett superenkelt recept som jag hittade på baksidan av ett fikonpaket och tar mig friheten att återge här
man numera köpa färdig surdeg på burk. Antingen följer du bara instruktionen på burken. Använd med fördel manitoba mjölet som nu finns på allt fler butiker
Det fanns både surdeg på vete och på råg och igår testades ett bröd på vetesurdegen. Jag följde receptet som stod på förpackningen och det blev ett himmelskt gott bröd
Jag brukar köpa naturella tomater påpåse, och marinera själv med god olja och olika smaksättningar. Häll detta över tomaterna och fyll på med olivolja tills tomaterna är täckta
På balkongen givetvis. Med inspiration härifrån, tillreddes dessa fräscha fina fiskbiffar. Tillsatte en mix av de färska örter som faktiskt lever och frodas i min vård, och det blev somrigt och gott
Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Vi har inte någon tomatodling att tala om, en och annan liten tomat som blivit lite röd kan man hitta på plantan emellanåt
Abalone eller Havsöra som det heter på svenska är en havssnigel som lever i Stilla Havet. Torkad abalone är en prisad delikatess, abalone på burk är ett billigare alternativ
Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.