2-3 dl
pastasås med champinjoner eller egen sås enligt ovan (ca 3 dl grädde, 1 tsk soja, 1 geléfond och 1 dl vitt vin, smaka dig fram och tillsätt mer av det du tycker behövs).
En frosting som jag misslyckas helt med. Jo men sånt vill man ju förstås hjälpa till med. Om konstiga saker, somnästan känns som att mörkret kryper lite för nära inpå
Med detta gjorde jag i ordning en thailändsk gryta på svenskt vis med fläskfilé som kött och andra ingredienser såsom grädde, tomatkross, kokosmjölk, babymajs och koriander bland annat som jag fann i kyl och skafferi
En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Imorgon är det kanelbullens dag och jag har laddat upp med nybakade bullar inför morgondagen. Det som gör de här bullarna så lättbakade (eller kanelbullar som det blev denna gången) är att de inte behöver kavlas
I går avslutade jag en runt-farande-dag med både nya vinterdäcksinköp och gitarrinköp till skolans musiksal, med att rota runt efter adventsstakar och annat pynt som nu står redo att sättas upp under denna eftermiddag
Istället blir den otroligt smakrik och mustig mednästan chokladliknande, rökiga toner. Servera med majstortillas som du stekt på i lite olja, gräddfil, strimlad isberg, limeklyftor och guacamole med rostad vitlök
Med tillbehören kan man naturligtvis byta ut köttfärs (va. Vänd inte för snabbt. Jag stekte köttfärs i kvadrater som om det vore en köttbit och resultatet blev godkänt
Lägg den, med den släta ytan uppåt, mitt på en bakduk beströdd med vetekli. Blanda 6 dl vetemjöl med torrjäst och salt. Täck bunken med plastfolie och låt stå i 15-18 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en liten stekgryta med lock
Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med vitlöken och citron i din mixer. Jag tycker det är svårt att få vegetariska biffar att hålla ihop men dessa blev jättebra och goda, jag kommer definitivt göra dem igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.