Cannelloni på left over-korv
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 Minuter Tillagningstid 15 Minuter Total tid 30 Minuter Portioner: 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta. Låt lök, vitlök och chili fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomater, lagerblad, vin och ev. en skvätt vatten. Koka ihop cirka 15 minuter Låt svalna. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och tillsätt mjölk. Koka ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskot. Dags att lägga ihop allt. Lägg ut lasagneplanor på en rad. Klicka 1 msk korvsås på varje platta. Lägg därefter på ett salviablad och soltorkad tomat. Rulla ihop plattorna till rör och fyll en smord ugnsfast form med prydliga rader. Häll över béchamelsås och parmesan. Gratinera mitt i ugnen 25–30 minuter eller tills pastan fått en vacker yta. Gör bönsalladen medan lasagnen är ugnen. Blanda olja, citronskal och citronsaftsaft med senap och socker. Lägg nykokta bönor och rödlök i en rymlig skål. Slå över vinägretten och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund i rumstemperatur. 3.5.3208

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.