Grädda i 180 grader varmluftsugn tills kakorna precis börjar få färg (cirka 8 minuter). Nu när det är adventstider och det börjar vara dags för julbaket måste jag ännu en gång påminna er om receptet på Britt’s goda smörkransar, detta är en mina favoritkakor
Receptet kommer från höstnumret av tidningen Gourmet som i den utgåvan hade Englands-tema, och ni kommer säkert att känna vissa brittiska vibbar när ni smakar grytan
Stek löken mjuk i oljan i en kastrull, men utan att den tar färg. Man tänker kanske mest på fish & chips och pies när man associerar till brittisk mat, men faktum är att det finns så mycket mer som är värt att nämnas
Grädda i 180 grader varmluftsugn tills kakorna precis börjar få färg (cirka 8 minuter). Idag har jag bakat en av mina absoluta favoritkakor nämligen smörkransar
Postat av Elin måndag 05/01 2015 kl. 19. 39 Kommentera. Brittisk brödsås. Brödsås är ett tillbehör som jag har blivit introducerad till via maken och hans familj
Kakorna satt ihop efter bakningen och bibehöll sina klara färger, precis som jag hade hoppats. När degen var färdigblandad arbetade jag in pastafärg i degen, hushållsfärg är väldigt vattnig och kan göra mer skada än färg
Häll blandningen i formen och grädda långt ner i ugnen i en timme tills toppen fått gyllene färg (den på bilden blev mer än gyllene - men smakade inte bränt, som tur var
Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
Använd en form ca 20 cm i diameter med löstagbara kanter, alternativt en tårtring. Om formen har låga kanter kan du klä formen med remsor av OH-film eller liknande för att höja kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.