I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Lägg smör på en stekpanna och stek brödsmulorna tills de är knapriga. Brödsmulor. Citron-olja½ dl citronsaft½ dl olivoljasaltBrödsmulorca 100 g dagsgammalt bröd (jag använde vaasan saaristolaispalat, 100 % råg, passade perfekt)2 msk hackad persilja2 msk hackad dillsmörsaltSkär brödet i så små kuber det går
Varva brödsmulor, sylt och mascarpone i glas, och njut av härligheten. Återvinning är ett aktuellt tema, eftersom vi svenskar - och säkert många andra västländer - slänger alltför mycket mat i soporna
Man behöver spaghetti, några gamla brödsmulor som ligger och dräller, samt vitlök och olivolja. Det absolut godaste med den här maträtten är de olivoljeindränkta, vitlökssmakande brödsmulorna
Kungskrabba med pumpacrème och råmarinerade grönsaker samt syrlig gräslökscrème och brödsmulorFina pumpa- och rotfruktstoner möter den sötma som finns i en del champagner, och friska grönsaker och gräslökscrème syran i samma dryck
olivoljefrästa brödsmulor. 2-4 portioner Ingredienser 1 stor lök, hackad 2 st vitlöksklyftor, skivade lite röd chili, ett par ringar, hackade ett par matskedar olivolja 3-4 sardeller 2 burkar hela tomater havssalt & nymalen svartpeppar Ingredienser till fattigmansparmesan 1 dl större brödsmulor olivolja flingsalt sardell om det finns 1 st vitlöksklyfta, finhackad (om det finns) Beskrivning Värm upp en kastrull med olivolja som täcker botten
Blanda brödsmulorna och margarinet. Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter
3) Rula ostkulorna i det vanliga mjölet, doppa dem sedan i mjölkblandningen för att sedan rulla dem i brödsmulorna. 2,5 dl ströbröd eller panco (du kan även använda färska brödsmulor)
Smält matfettet och blanda det med brödsmulorna. Skär bort kanterna på brödet, skär det i mindre bitar och kör dem i en matberedare till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.