Senare på kvällen fick vi låna lite filtar, för in ville vi inte flytta. Idag började jag "jobba" igen efter sex veckors ledigt, men slutet på min semester och starten på min arbetsvecka innebar inte jobb
Hej lill-lördag. Brukar ni fira lill-lördag. Känns som det är ganska förekommande. Jag hör väl till klicken som inte riktigt gör det, även om det låter mysigt hos dem som anammat detta
Vad sägs om en rätt som funkar både för stranden och för underbara sommarkvällar hemma. Snabbt och lätt det tycker vi ju om Funkar ju alldeles jättebra också som tillbehör till grillad kyckling eller man man nu önskar lägga på det glödande grillgallret
Nu ni, har det hänt mycket sedan jag skrev sist. Sommarjobbet är avslutat, Nyköping är lämnat åt sitt öde och jag är hemma i Växjö igen, tyvärr utan mammas härliga Kitchen aid… Det lär bli mindre marängrecept under hösten, för så smidigt som det var att göra maräng i kitchen aiden vet jag inte om jag vill gå tillbaka till att vispa den för hand eller med elvisp
Och vad passar inte bättre då än lite härliga varma sommarkvällar med lite snittar på verandan och ett glas jävligt smarrigt vitt vin, som Patchwork Piniot Grigio
Philadephiamoussestårta . Snart väldigt snart ska ni slippa menyn för 40-åringen. Men huvudsyftet med den här bloggen är faktiskt att jag ska samla mina recept på ett och samma ställe så ni får ursäkta denna lååånga följetång
Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
NyårsmenyLjum potatissallad med hummer Oxfilé med grönmögelostlasagneGlass med varm hjortronsylt DryckerTaittinger - Les Foiles de la Marquetterie (nr 81232, 469 kr) från Champagne, FrankrikeMasi Amarone Costasera (nr 2345, 269 kronor) från Amarone della Valpolicella, ItalienTokajer (om vi hade orkat mer dryck) Potatissallad med hummer2 kokta humrarPotatissallad3 msk majonnäs 3 dl gräddfil2 dl finhackad gräslök1/2 tsk salt1/4 tsk vitpeppar1/4 tsk worcestersås500 g små mandelpotatisarBlanda samman alla ingredienser till såsen
Dillmajonnäs3 äggulor (äggen ska ha varit i samma temperatur som oljan i minst 2 timmar)2 msk pressad citron1 msk dijonsenap2 msk hackad dill1/2 tsk salt2 dl majsoljaBlanda äggulor, senap, dill, salt och citronsaft. Enormt gott och de senaste 12 åren på flaska har resulterat i något sammetslent i strupen. 1 msk dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.