Kryddig ugnslax
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar
  • 12 msk smör
  • 13 tsk kryddpepparkorn
  • 12 msk finriven färsk ingefära
  • 11 krm kajennpeppar
  • 13 ms muscovadososcker
  • 11 tsk flingsalt
  • 13 msk mörk rom
  • 12-3 lime
  • 11 msk smör
  • 14 portioner kokt couscous och/eller grönsalladSå här gör du Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda pepparkorn, ingefära, kajennpeppar, muscovadosocker och smulat flingsalt. Rör i rom. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn laxens köttsida i smöret cirka 3 minuter. Lägg den sedan med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Fördela toppingen över. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka laxen, hel cirka 15 minuter eller bitar, cirka 10 minuter, eller tills den är precis genomstekt. Ta ut och låt vila cirka 10 minuter. Dela och bryn limefrukterna i smöret. Servera laxen med limefrukter och couscous eller grön sallad. Strö över flingsalt Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 222

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.