På lördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Idag stod det soppa på menyn. Och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Det var kalt ute och jag orkade helt enkelt inte halka/hasa/ åka skridskor till affären
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Stek på väg in i ugnen. Häll på steksky, grädde och crème fraiche. Salta lätt på varje lager. Lägg i steken, på med locket och sätt in i ugnen, 175°, till dess att köttet är mört och har en innertemperatur på 70-75°
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.