Det blev en saftig blåbärskakamed kryddig crumblemed smak av kanel och kardemumma. Lägg alla ingredienser till crumble i en skål och arbeta snabbt ihop till en smulig deg med hjälp av fingertopparna
Mjuka, nybakade kakor med bär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden. Och lika uppskattad sommar som vinter, eller som nu när vi har riktigt höstrusk ute
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i enbunke. Vänta med att häll i mjölblandningen som innehåller bakpulver tills du är klar med resten, eftersom att bakpulver ej ska stå utan direkt ska in i ugnen
Servera den ljummen eller kall med vaniljvisp, vaniljsås eller glass Äppelbotten. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till crumblenoch strö över äpplena i formen
Rör ihop ägg och socker med en slev eller handvisp, smält smöret och låt svalna lite. Hade varit mycket godare med enbart chokladsmaken för att citron smaken skulle ha fått styra upp alltihopa
Efter att ha fått över några av Oatlys vanilj- och blåbärshavregurt gick jag o klurade på att man borde kunna baka med den eftersom den har så goda smaker
Ta ett tunt lager och mjöla med mjölmixen. Jag använder ister att smörja med då olja bränner. Den här kan man ju önska att man experimenterat fram tidigare för den var så otroligt god – och enkel att göra
Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppad medglasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Fick höra att det var bland de godaste de ätit och att dom ville ta med receptet till det nyöppnade lokala konditoriet som de har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.