Venezuelanska majsbröd. Dessa fantastiska små brödplättar gjorda på majsmjöl är vanligt förekommande i olika delar av Sydamerika, främst Colombia, Venezuela och Costa Rica
Efterrätten kommer nämligen från Venezuela. På bloggträffen i Göteborg åt jag dumplings för första gången i mitt liv och kände direkt att det inte vara sista
Det här är en klassisk rätt från Venezuela som heter El Pabellon Criollo. Den består av rivet nötkött, svarta bönor, ris och stekt plaintain (matbanan)
Mustig chokladkaka med rom och chili250 g mörk kvalitetschoklad (jag använde mörk choklad från Beschle)200 g smör eller margarin4 ägg1 1/4 dl mjöl1,5 dl strösocker0,5 tsk chilipulver2 msk romSmörj och bröa en sockerkaksform
Mer Beschle. Köpa Beschle. Choklad från Beschle hittar du bland annat i Berikssons webbshop. Idag recenserar vi Beschle 64% Trinitario Madagascar, en choklad som beskrivs bl a så här. Beschle 64% Trinitario Madagascar är helt klart en ny favorit. 88% CriolloVenezuela. « 5 bra pralinaskar att ge i present (och några dåliga) 88% CriolloVenezuela
Venezuela. Oj vad spännande och äventyrligt det låter när man skriver så, fast jag ska ju egentligen bara flyga från den karibiska ön Curacao till Maracaibo i Venezuela
70 gram Labook (Peru, Criollo 70%). 70 gram Labook (Peru, Criollo 70%). Min käre vän och bloggkollega Mikael Weiss har en liten tillställning just i detta nu för att dels fira hans födelsedag och dels för en liten avskedsföreställning inför kommande flytt till Göteborg
Anledningen till detta är att om man besprutar criollo eller trinitario (två av tre kakaobönor som finns i flera underarter) dör träden, och därför är det en självklarhet att inte använda gift vid odlingen
Rococo Chuao Venezuela Dark Chocolate 70% Cocoa. Vi har ju som ni märkt fått chansen att smaka en hel del choklad från Rococo på sistone, och nu är det dags att recensera ytterligare en av deras choklader, denna gång med en intressant smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.