Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring.
Rör i chokladen och rör tills massan blir blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp massan i en smord form, 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.
Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter
Det är första gången som jag gör Bananfudge men jag lovar att det var såååå goda. Det är första gången som jag gör Bananfudge men jag lovar att det var såååå goda
Min bananfudge är väldigt omtyckt och jag tror den är min personliga favorit. Bananfudge50 g skumbananer2 dl finkornigt strösocker ( eller vanligt går också bra)1 dl vispgrädde50 g smör150 g vit choklad Klipp skumbananerna i små bitar
Eftersom jag hade lite ingredienser kvar sen jag gjorde lakritsfudge och bananfudge förra veckan så blev det till att använda lite "rester" och göra en egenkomponerad fudge
16 skumbananer2 dl strösocker1 dl vispgrädde50 g smör150 g vit chokladKlipp bananerna i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, grädde och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.