Igår hade jag en bakdag här hos mig, minakompisar kom hit och vi bakade Mjuk pepparkaka med glasyr, pepparkakor, rockyroad, smörkola, paj samt bröd och drack lite glögg och vin såklart, det är ju ändå jul
Denna måndag var det inget jobb för min del så jag beslöt mig för att åka en sväng intill Lund. Tillmin stora glädje upptäckte jag några limegröna, stora avokados från Chileliggandesi en låda
Vi ska nämligen ha BAKDAGidag. Igår satt jag tillsammans med barnen och letade recept på nätet. Var och en får ansvara för var sin kaka, då blir det rättvist
Brödet i frysen var helt slut, så idagfickblibakdag. Tre olika sorters bröd blev det, ett formbröd med havregryn som jag fryser inskivat och använder till varma mackor, en stor laddning rågkusar och två surdegsbröd med hel havre i
Onsdagar är ju perfekta bakdagar så man kan förbereda inför helgen, och kakan jag tänkte bjuda er på idag gör sigypperligt efter någon dag i kylskåpet, så den passar perfekt att baka redan idag
Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innanservering så smakar de som nybakta
I lördags hade jag en riktigbakdag och det var kaos i köket med ingredienser och skålar överallt. Jag höll på med flera saker samtidigt och är glad att jag blandade rätt varje gång, så att jag inte blandade Silviakakanstoppingi kladdkakesmeten eller nå liknande
Advent betyder adventsfika, och adventsfika betyder, tillmin stora glädje, bakdags. Alltifrån saffransbullar tillclementiner, glögg, värmeljus och julmusik, pepparkakor, ingefärskola och jag vet inte allt, bjöds det på, när jag och minalikajulentusiastiska vänner slog oss ihop och uppkrypna i sofforna riktigt myste in julen ordentligt
När du ändå är i farten kan du göra iordning en plastpåse eller burk med en sats av de torra ingredienserna, så är det lätt nästa gång det blirbakdags att bara tillsättafiberhusk, ägg, olja och yoghurt medan ugnen värms upp
Jag och Kevin körde bakdag för någon dag sedan och nu var det ett tag sen jag friterademinipajer så vi gjorde sånna fyllda med banan och nutella, Kevin kunde I N T E sluta äta dom för han tyckte dom var så goda
Idag har varit en sådan där rolig "Bakdag" då jag bland annat bakade Kesobröd och Proteinmusli. Och så testade jag att göra Proteinbars med ett recept som kommer från Sanna,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.