En baconlindad fläskfile, LCHF - Style, med tapenadfyllning och doft av soltorkadtomat som går fort att göra och blir otroligt saftig och smakrik.Gott både till vardags och fest, passar utmärkt på buffén!
Ingredienser 4port
1 Fläskfile
2-3 msk Tapenad
Ta en bacon skiva åt gången och linda in fläskfilen toppa sedan med lite rosmarin.
Stek i ugn eller grilla tills den baconlindade fläskfilen nått en innertemperatur om 68grader
Baconlindad fläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna
Baconlindad fläskfilé med grönpepparsås4-6 portioner. Fläskfilé stod på menyn ikväll. Jag visste bara inte vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag det här supergoda receptet hos Matplatsen
Putsa filéerna, salta och peppra. Linda bacon runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnssäker form, stick in en köttermometer och stek färdigt mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°
Bryn lätt på fläskfilén i smör på stekpannan. Tag av och snitta små snitt längst med hela fläskfilén. Blanda olja, vinäger, soya i en mortel och krossa vitlöken, peppar, chilin, salt och peppar
Baconlindad sparris. Lägg sedan dina baconlindade sparrisbuketter i en ugnssäker form. Igår hade vi gäster över på middag, började dagen med lite shopping i Farsta centrum för att sen åka hem och jobba lite på vårt nystartade företag (mer om det sen), sist svängde vi ihop en liten festmåltid
(Fast det är ju en sanning med modifikation. Vi använde fläskytterfilé för den är godare än filén. ) Maken gjorde middag i lördags och köttet blev såååå gott
Detta är en perfekt grillrätt, smidigt, gott och går att förbereda långt innan grillningen. Bäst resultat får man om man gör iordning fläskfilén minst 4 timmar tidigare, så den blir liksom lite marinerad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.