Med viss risk att över konsumera, men det är ju så gott. Just den här salladen med bönor blir härligt matig och jag äter den gärna precis som den är men den funkar lika bra till grillat
Servera den gärna tillsammans med guacamole - som är fullproppad med hälsosamma fettsyror från avokadon - och massvis med hackade grönsaker och självklart tacoskal eller tortillabröd
Bönsalladen passar därför perfekt till dig som äter GI-kost. Bönorna trivs mycket bra tillsammans med avokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Skölj bönorna. Dela tomaterna. Dela chilin och ta bort kärnorna. Hacka chilin och vitlöken. Blanda bönor, tomater, chili, vitlök, limesaft, olja, koriander/persilja, salt och peppar
Servera korven medbönsalladen till. Blanda med olja, vinäger, salt, peppar och persilja. Tärna tomat och gurka, och blanda med bönorna tillsammans med löken
Blanda i citronsaft och olja och krydda med salt och peppar. Lägg lök paprika, fänkål och squash på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt
En smakrik och festlig bönsallad som ett tillbehör eller som en måltid som den är eller ihop med t. Mixa charlottenlök, chili, koriander, limejuice, olivolja och salt med stavmixer till en slät dressing
Banda alla ingredienser och krydda med flingsalt och svartpeppar. Allra godast blir salladen om du låter den stå ett par timmar innan servering, men vänta då med att tillsätta avokadon eftersom den lätt bli mörk, trist och väldigt kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.