Ibland vet jag inte hur jag lyckas. Sluta jobbet, gå på bolaget, handla mat, komma hem, löpträna, slipa bänkskivorna till stekhällen, olja in samma bänkskivor, lägga tillbaka plåten under utekaminen, och sedan göra rent grillen på in- och utsida
Blanda hackade nötter, vetemjöl, strösocker, rivet apelsinskal, delad och urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt i en skål (enligt Leila på en ren bänkskiva)
Hej söndag. Här har vi lite fixardag för till veckan kommer dom och sätter in det som ska kompletteras och förnyas i köket så lite småfix för oss att göra innan dess
Receptet blev egenkomponerat, så man kan som vanligt byta ut vissa saker beroende på vad man har i sitt eget skafferi (tex krossade/hela linfrön eller andra frön, olika gryner, lantbrödsmjöl/vanligt vete/råg/graham) Till 2 limpor behövs 50 g smör eller margarin 50 g jäst 5 dl vatten 1 tsk salt 2 msk sirap 4 msk lingonsylt 1 dl krossade linfrön (hela funkar också) 2 dl havregryn ½ dl vetekli 3 dl mörkt lantbrödsmjöl 2 dl grahamsmjöl 5-6 dl vetemjöl Gör så här Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervarmt Smula jästen i en bunke och häll över smörvattnet Rör tills jästen löser sig Blanda i salt, sirap och lingonsylt Tillsätt linfrön, havregryn och kli, låt det svälla någon minut Tillsätt lantbrödsmjöl och grahamsmjöl Blanda i vetemjöl lite i taget tills degen går att arbeta Arbeta degen på mjölad bänkskiva, tillsätt mer vetemjöl om det behövs (degen ska inte vara för torr) Jäs övertäckt ca 30-40 min Smörj två avlånga formar
Bänkskiva och kavel är belagda med mjöl. Produkter. 3 äggulor + 1 äggula för beläggning cookies 200 g smör 200 g socker 4 msk mjölk ca 1/2 kg mjöl 1 tsk bakpulver 3 tsk vanilj Förberedelser
I morse var jag duktig och storstädade ena halvan av köket. Jag diskade undan och sen skrubbade jag bänkskivorna och skåpdörrarna så att det glänste och var så fint
Han hade fått besked om att vårt kakel levererats så det blev en tur till sta'ns bästa bygghandel där vi även passade på att kolla bänkskiva och lite annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.