Auberginehalvor stekta medtomatfyllning på. Ugnsbakad auberginemed vitlök och tomat eller som rätten även kallas imam bayildi (Osmansk präst - en imam - som svimmade antingen av övermättnad när han satt i sig för mycket av den, eller av snålhet då han insåg hur mycket dyr olivolja som använts
Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Ett tips är att gratinera varje auberginehalva i en ugnssäker portionsform, så går det att servera rätten direkt i formen
Torka av aubergine & zucchini med papper eller en kökshandduk. med en sk "höftning" på mängderna. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Aubergine. Smaka av med salt och peppar. Halvera auberginerna och skär rutmönster i varje halva. Skölj salladen och skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin
Auberginemed linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra. Dela auberginen på längden och lägg halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en ugnsfast form
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
En ledig dag med hela familjen som har varit helt perfekt. ugnsgratinerade auberginer. ) Vi började med en lång frukost, för att sen röja i huset och i vår lilla trädgård
Skiva auberginen på längden och lägg skivorna på hushållspapper. Börja med tomatsåsen. Torka sedan av vätskan och lägg aubergineskivorna i en ugnsfast form eller på en plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.