Asiatisk Kycklingklubba – icke vegetariskt men likväl gott recept
Absolutman
Absolutman
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 45 minuter varav 15 min arbetsinsats (har man gott om tid får kycklingen gärna stå i marinaden en god stund, men har man bråttom blir det ugnen direkt för den)
  • 10-12 kr per portion beroende på inköpspris
  • 2 kg (svensk, givetvis, ingen antibiotikagödd dansk fågel)
  • 1/2 gul lök (finhackat)
  • 2 st citrongräs (finhackat)
  • chili
  • 1 vrålstark chili (jag tog en liten, röd, men en större grön fungerar bra det med – vågar du blanda?) (finhackat)
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 msk glutamat/MSG
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk fisksås (kan uteslutas, men bör ingå – annars hade det uteslutit från detta recept)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 a. Tag fram ugnsfast form, till dessa två kilo använder jag både formen och dess lock som underdelar och täcker med alu-folie.
  • 1 b. Dela kycklingklubborna i ben och lår. Skär snitt i köttet så kryddorna kan tränga in bättre. Lägg detta i en av formarna för kommande marinering
  • 1 c. Sätt på ugnen, 225 grader Finhackad lök
  • 2 a. Finskär löken, lägg den på kycklingen
  • 2 b. Finskär citrongräset, lägg den på kycklingen
  • 2 c. Finskär chilin, lägg den på kycklingen
  • 2 d. Tillsätt
  • 2 e. Tillsätt 2 msk glutamat (MSG)
  • 2 f. Tillsätt
  • 2 g. Ringla
  • 2 h. Ringla
  • 2 i. Ringla 2 msk fisksås över kycklingen
  • 2 j. Blanda kyckling och kryddor och massera in kryddorna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.