Asiatisk salsa1 avokado1 morot1 schalottenlök 1 tomat1/2 gul paprikaTärna avokadon och tomaten, hyvla remsor av moroten med potatisskalare, finhacka schalottenlök och paprikaDressing1 lime (saft och finrivet skal) 1/2 vitlöksklyfta (finhackad)1 msk ingefära (färsk, riven)1 tsk chili (finhackad)1 msk olivolja1 tsk ljus soja1 krm fisksåsRör ihop och blanda samman med grönsakerna. Limesås att toppa med1 dl majonäs (gärna egengjord eller Hellmans)Rivet skal från 1 limeSaft från 1/2 limeSalt, cayennepeppar Hoppas det smakar
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Servera till laxen, toppa med några färska koriander och myntablad
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Till sist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammans med chilin och vitlöken
Här sitter jag en ledig torsdagseftermiddag framför datorn med en kopp kaffe i handen. Det är intressant att sitta och lyssna på dem måste jag säga, höra hur de diskuterar fram och tillbaka, blir lite smått "osams", men sen ändå kommer fram till en lösning som båda är nöjda med
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.