Blanda majonnäs, crème fraiche, Dijonsenap och övriga kryddor och blanda runt väl med strimlorna. Ta bort dåliga blad från kålhuvudet, skär huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken
Denna kålsallad passar, enligt mig, perfekt på julbordet och är som en julig grönsakswok. Smält oljan i en panna och fräs sedan lök och kål medmedelvärme
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna tillsammans med vitlöken. Lättlagad och god vardagsmat som 1-åringen dessutom åt med glädje av, vilket inte var planerat
Jag fortsätter på mitt tema med billiga och enkla kålrecept, som passar den magra januaribudgeten. Mängder av såna recept hittar du i min senaste kokbok som jag gjort tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson
Banka ut kycklingfiléerna med handen. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Servera med bulgur. Stek dem i smör 45 minuter på medelvärme, vänd och stek ytterligare 45 minuter, nu under lock
Riv skalet fint, och pressa ur saften, Blanda kycklingbitarna med apelsinskal, salt och peppar. Blanda apelsinsaften med buljong (eller vatten), creme fraiche och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.