Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Häll upp i ett cocktailglas och dekorera med mynta. Häll mango, äppeljuice, lime, socker, mynta och några isbitar i en mixer och kör tills all is krossats
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
En av döttrarna har oförhappandes blivit begiven på fuskmojito med fruktsoda. När hon var hemma och hälsade på häromsistens gjorde vi den extra fuskig med bara hemgjort bubbelvatten
Inget ont som inte har något gott med sig, eller hur. Jojomensan, till och med ölet har gått och fått sig en alldeles egen dag i almanackan precis som så många andra godsaker har - chokladbollen, kladdkakan, popcornet och så vidare, alla har de sina dagar under året
Blanda de torra ingredienserna o varva ner i smeten tillsammans med mjölken o kaffet. Jag har bakat kardemumma och kaffekaka från min fina bok Vinterns söta
Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan. Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt
Dekorera med mynta och servera. 1. Skär nektarinen och en av apelsinerna i mindre bitar eller klyftor. 2. Pressa den andra apelsinen och citronen ner i en karaff eller bålskål
200 g rumsvarmt smör 4 1/2 dl vetemjöl 2 1/2 dl strösocker 1 tsk hjortronsalt 1 msk vaniljsocker 1 msk finmalen kardemumma Blanda samman samtliga ingredienser o blanda till en jämn deg. (här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Sangrian smakade härligt en av de varmaste sommardagarna tillsammans med bärmuffins. Blanda saftsorterna med limesaft, frukt och bär i en rymlig kanna eller tillbringare
Jag har inte tillräckligt med rosor för det helt enkelt. 2½ dl outspädd rosensaft2 nektariner15 - 20 jordgubbar- beroende på hur stora de är2 limenågra klasar frysta, röda vinbärca 1½ liter iskallt hemgjort bubbelvatten - eller en flaska lätt och torrt vitt vin och resten vatten om man vill ha något med alkoholev isbitarSkär urkärnade nektariner (behöver inte skalas) och jordgubbar i mindre bitar och lägg i en rymlig tillbringare som rymmer ca 2 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.