Efter jobbet kom våra fina kompisar Git och Micke och hälsade på, vi åt amerikansk äppelkaka med knäck och vaniljsås och satt och pratade en stund, vi har varit vänner i 40 år så även om det går ett tag mellan gångerna när vi ses så fortsätter vi där vi slutade sist
Amerikanskäppelpaj med stekta äpplen. Maken är egentligen mest förtjust i smulpaj men jag hade inte tillräckligt med smör hemma så det fick bli en amerikansk variant på paj, mördegsbotten/toppen med kanel-och vaniljstekta äpplen
Har prövat en ny sorts äppelpaj. Receptet kommer härFias amerikanskaäppelpaj5 st äpplen1 tsk kanel100 g smör2,5 dl socker150 g vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker0,5 tsk salt1 st ägg (uppvispat)Gör så härSätt ugnen på 200 grader
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.