Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp, sänk därefter plattan och låt sjuda under lock i 20 minuter
Säga vad man vill om mitt liv och mina framgångar (och misslyckanden). Men mitt och sambons jordgubbsland som vi köpte nya plantor till ifjol – det BLOMSTRAR
Ja den heter så och fanns med i ett nummer av matmagasinet 2008. Ja när receptet fanns med i tidningen blev det en liten miss, det stod 20 muskotnötter istället för 2 krm vilket gjorde att 4 personer blev förgiftade efter att ha ätit kakan, inte så allvarligt, de fick huvudvärk och yrsel
Ojojoj, vilken varm och solig vårdag vi har bjudits på idag, i alla fall här nere i våra trakter av landet och vi hoppas alla andra har fått njuta av samma som vi
Tredje gången gillt skulle man kunna säga när det gäller det här brödet. Första gången jag prövade att baka det jäste brödet över alla bräddar i ugnen, och röken stod så tät och svart i köket att jag allvarligt övervägde att ringa brandkåren
Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den
Igår åt vi en makalöst god paj och eftersom herr Mårtensson fick en sån genial idé om hur den kunde ätas, så kände vi att vi ville dela med oss av den så fort som möjligt
Hade en så himla fin och bra midsommarafton. Den bästa på flera år känner jag nog. Dock kändes det mindre bra att komma till ett översvämmat badrum i stugan på torsdagskvällen och inse att det varken skulle bli uthyrning av stugan i sommar, ingen egen vistelse där och framför allt en jäkla massa jobb och dyra pengar
Kål är ju väldigt "hett" just nu. Inte bara inför och under julen utan det går att läsa i så gott som varenda mattidning om hur gott och nyttigt det är med kål året runt och alla möjliga sorter presenteras
Så blev det då fisk igen. Äntligen. Att dill, senap, pepparrot och citron passar till lax känner nog många redan till, men för mig blev det en ny och väldigt angenäm bekantskap
Min sambo är galen i bea-sås. Jag tror allvarligt att han skulle kunna leva på det. Efter flera år av färdigköpt låtsas-bea har jag fått nog och börjat göra min egna
Förra veckan kokte vi rabarbersaft för första gången i vårt kök, inget avancerad saftkok med saftmaja och sånt utan en väldans enkel rabarbersaft där det enda som behövs är en gryta och en sil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.