Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft. Ja men hejsan. Nu är det dags snart att äta semlor, om man lyckas hålla sig till den speciella, utsedda dagen… Gillar du semlor
För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Jag har skapat ett par nya favoritpannkakor. Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Burmesisk kycklinggryta, 4 port 1 kilo kyckling, skinnfria bitar med ben1 gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, finhackade1 liten bit ingefära, skalad och finhackadrapsolja till stekning2 teskedar gurkmeja1/2 tesked kardemummakärnor, stötta1 tesked korianderfrön, stötta5–7 hela nejlikor2 kanelstänger10 svartpepparkorn1 lagerblad1 dl vatten1 burk kokosmjölk3 msk koncentrerad kycklingfondsaft från 1 citronsalt och peppartopping. 7 hela nejlikor
Hej igen. Det har varit paus för bloggandet nu i sommar, men nu börjar ju vädret bli trist igen. Perfekt för långa matlagningssessioner i köket, med andra ord
Längesedan ni fick ett nytt recept, men igår vart jag riktigt inspirerad. Gjorde egen marinad till kycklingfiléerna och vitlökssås, kryddade potatisen med ny krydda också
Idag är det äntligen vår tur att laga nya musslor. Det är alltid kul med nya och bra idéer. Nya musslor med lime, chili, koriander och kokos – recept 4 personer. Nya musslor med lime, chili, koriander och kokos – recept 4 personer 2 nät färska blåmusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.