Raw cheesecake är gjord på blötlagda cashewnötter som tillsammans med kokosolja bildar en gräddig och krämig vegansk “cream cheese” som håller ihop kakan
Gör du dem med ärtprotein, agave och vegansk mörk choklad, passar kakorna veganer. Chocolate chip protein cookies4 kakor. Forma degen till 4 bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Blanda ihop och ställ in i frysen i ca 30-45 minuter, rör om var 15. Näringsvärde för alla 4 kakorna. 65 kcal1,5 g kolhydrater5,75 g protein4 g fett 4 kakor
Att konstatera är alltså att jag generellt inte är särskilt mycket av en #hälsovegan när det kommer till maten jag instagrammar men i hemlighet är jag lite smånyttig och gillar att i alla fall veta att jag kan hälsofiera "vanliga" recept om jag känner för det (det gör jag oftast inte)
Originally posted on Nilla's Kitchen. Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Det är naturligt sött från dadlar och agave och passar till alla säsonger, men verkligen nu till jul
En morotskaka till veganer uppskattas nog alltid, och till alla andra också för den delen. 3/4 dl Soya- eller havregrädde. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175C i ca 40 minuter. 3/4 dl Soya- eller havregrädde
Jag gjorde en helt vegansk moccamousse cheesecake som innehåller varken vitt mjöl, socker eller ägg. Jag använder mig alltid av medjooldadlar när jag gör mina raw vegan desserter
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. 4 grönsaksbuljongtärningar - Kung Markatta är favorit. 4 grönsaksbuljongtärningar - Kung Markatta är favorit
Som vegansk rätt är den här Biriyanin näringsrik, mättande med lång mättnadstid och den ger dessutom fullvärdigt protein med kombinationen ris och linser
2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar). 2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar)
Vegan,. vegan glass 3 dl havregryn. Vegan och glutenfri sandwich glass. Glöm GB sandwich. Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass
4 dl plantbaserad dryck. 230 g durramjöl spar ca 40 g till utbakning ( eller bovetemjöl om man är van med det ). Värm mjölken till ca 45 grader och vispa ner fiberhusk för hand. 4 dl plantbaserad dryck. 230 g durramjöl spar ca 40 g till utbakning ( eller bovetemjöl om man är van med det )
3/4 dl socker. 1 3/4 dl havremjölk. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock och pösig smet, grädda i plätt-formar på medelvärme tills skrabbelurerna fått en härligt gyllenbrun yta
Den är raw, vegan och glutenfri. 2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar). 4 msk citronsaft. 2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar). 4 msk citronsaft
Vegansk och rawfood. instagram 100kitchenstories. Godmorgon. Tågresan hem från Stockholm igår var mycket smidig och bekväm men det tar ändå på krafterna, och jag däckade tidigt på kvällen när jag la mig i sängen
Min man har precis lämnat hemmet för att spela i Stockholm ikväll, så jag har förberett min middag redan nu – ” färsk ” pasta är ju ingenting en glutenintolerant vegan ofta springer på – så man får helt enkelt ta saken i egna händer
Tricket med att få till den rätta konsistensen är att inte använda kokta kikärtor till smeten utan råa och väl blötlagda (minst 24 timmar). ca 4-6 port. ca 4-5 dl rapsolja att fritera i. Blötlägg kikärtorna i minst 24 timmar. Frittera i ca 3-4 omgångar i ca 5 minuter. Related ca 4-6 port. ca 4-5 dl rapsolja att fritera i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.