4. Detta är bekvämt bröd att baka. Du rör ihop degen, formar limpan och rullar den i mjöl. Sätter på ugnen på 200 grader , sätter in limpan och väntar i ca 50 min
v=d_fqJcc4n_I&feature=sh_e_se&list=SL. Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste
Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen. 4 krm cayennepeppar. 2 kg lammframdel 3 vitlöks klyftor 1 dl matlagnings olja ½ pressad citron 1 msk paprikapulver 1 röd spansk peppar 4 krm cayennepeppar 3 tsk svartpeppar 1 tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 dl bryggt kaffe 3 msk kalvfond
Ni hinner fortfarande laga en varm å god köttgryta till middag ikväll. 3 timmar skulle jag väl säga är den magiska gränsen för att köttet ska bli så där riktigt härligt och mört
4 salladslökar, tunt skivade. Sätt in köttet i mitten av ugnen och tillaga i drygt 4 timmar och 30 minuter. Ös köttet 3-4 gånger med skyn i formen. 4 salladslökar, tunt skivade
-) Jag fick helt klart blodad tand och behöver inte ens binda mig med något nytt nyårslöfte om att göra mer fisk - för det kommer jag helt klart göra 2014. 4 portioner. Jag önskar dig ett riktigt gott slut så ses vi igen 2014. 4 portioner 600-800 g färsk torskrygg i fyra bitar
750 g potatis4 msk smör1 msk vetemjöl1/2 l grädde0 - 1/2 l vatten (eller mera grädde)1 klyfta vitlöksvartpepparvitpepparriven ost (t. gryere eller mild gräddost)auraost (blåmögelost)anisfrön2-4tsk salt (till potatisvattnet)Mängden potatis har jag lärt mig mäta upp av min mamma. 4 msk smör. 2-4tsk salt
Det passade mig ganska bra att börja baka vid 14-tiden på eftermiddagen, låta bullarna jäsa över natten och sedan grädda dem på morgonen. 250 g vetemjöl special (4 dl). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 40 g kardemumma (4 msk). Mjöla bakbordet och tryck ut degen lite för hand innan du kavlar ut den till cirka 80 x 40 cm (får det inte plats på bakbordet kan man förstås göra det i två omgångar). 250 g vetemjöl special (4 dl). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 40 g kardemumma (4 msk)
Så här "dan före dopparedan" tänkte jag att ni skulle få receptet till ett super-dupergott julgodis jag gjorde härom natten när jag som vanligt inte var tillräckligt trött för att det skulle vara värt att gå och lägga sig
4 torkade stjärnanisfrukter. 4 msk fond (till exempel kalv-, eller vilt- och kantarellfond). 4. 2 lagerblad 4 torkade stjärnanisfrukter. 4 msk fond (till exempel kalv-, eller vilt- och kantarellfond)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.