Strö över lite extra solrosfrön, en aning flingsalt och lite flytande honung. Här fick det bli ett riktigt lyxmellanmål med alldeles nybakat, nätt och jämnt avsvalnat powerbröd, Brie, blåbär och färska havtorn som jag bara mosade lätt med lite honung
3 - 4 msk mild chilisås. 3 - 4 msk mild chilisås. SPÄNNANDE KASSLERGRYTA. Den här snabblagade grytan kan bli räddningen om du plötsligt får oväntade gäster till middagen
)Skär sedan till plattorna till önskad brödformation, ex rutor, trekanter, osv. Surdegsknäcke. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svarta bröd
Martin Johanssons surdegsknäcke, 4 plåtar. 3 dl vetemjöl special (jag använde siktat dinkelmjöl, funkar lika bra). Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och kavla lite till, ca 3 mm tunnt ska ditt knäcke vara. 3 dl vetemjöl special (jag använde siktat dinkelmjöl, funkar lika bra)
Låt degen vila minst 30 min, jag lät jäsa 1 ½ timme. Dag 1. Lägg aprikoser i blöt (finhacka dag 2). Koka vatten och skålla linfrö, fänkål och vetekross
Det är den mest kraftfulla av Aloe-växterna och är välkänd för sina goda samt främjande egenskaper. Nu har det precis kommit spännande nyheter från Njie
Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat. 4 pers400 g kassler1 röd paprika1 liten burk ananas1 bit purjolök2 msk smör2 tsk curry4 msk tomatketchup1/2 burk krossade tomater2 dl creme fraiche2 pressade vitlöksklyftor1 krm paprikapulversalt, pepparGÖR SÅ HÄR
Nästa gång ska jag dock krydda på det lite extra annars blev det jättebra. Receptet hittade jag på bloggen "Två små kök" och tyckte det lät riktigt gott och spännande
Det var både roligt att baka och gudomligt att smaka, dessutom lite extra kul att få ta med ett paket med hembakat knäckebröd när vi skulle bort på kalas
Helgen bjöd på många både riktigt roliga och spännande upplevelser för oss alla fyra. Gravad Lax med senap- och vitlökscréme200 g gravad lax50 g grillade pinjenötter50 g riven västerbottenostCréme1/2 tsk senap3 krossade vitlökstärningar3 dl creme fraichesalt och vitpeppar efter smakFördela laxen över tallrikarna och bred ett lager creme över. 200 g gravad lax. 3 krossade vitlöks. 3 dl creme fraiche
)Nu blev det i stället en spännande variant av broccolipaj med vitlök och soltorkade tomater. Glutenfri vegopaj med vitlök100 g margarin1 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix1 1/2 dl bovetemjöl2 msk kallt vatten1 broccolistånd5 marinerade soltorkade tomater2 vitlöksklyftor3ägg3 dl lättmjölk100 g god riven grevéostvitpeppar, salt1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet i en bunke och ställ sedan in i kylen för att vila i 30 minuter. 3 Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. 1 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix. 3 ägg. 3 dl lättmjölk
Jag lagar ganska sällan mat efter exakta recept eller andras instruktioner. Men såhär i aktivitetstäta maj känns tips på middagar som smakar fantastiskt, men kan lagas på 30 minuter som något man verkligen behöver. Jag rekommenderar Jamie Olivers 30 miuntes meals, som finns på tv4
3 dl riven smakrik ost. Skiva löken. Klyv paprikan, ta ur kärnhuset och skiva den. Snitta ett kors i skalet på tomaterna och doppa dem i kokande vatten en kort stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.