Nyårslöftet är delvis infriat. 2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. 1 röd chili, urkärnad och hackad. 1 kruka koriander, plockade hela blad. -) 2013 d
1 rulle kyld smördeg (250 gr). 1 pkt gräddfil. 1 liten rödlök. 100 gr löjrom. Förgrädda sedan degen mitt i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Sedan skjuts in i ugnen med allt igen i ca 15 minuter tills du ser att äggstanningen har stelnat. Detta recept fanns med i ICA's tidning Buffé 2011 6 port. 1 rulle kyld smördeg
Dela äggen i gulor och vitor. Dela ansjovisen i två eller tre strimlor, lägg på pizzan. ca 10 st. 1 ägg. 1 citron. ca 1 dl creme fracihe. 1 palsternacka. 1 apelsin. 1 halloumi. 1 liten riven vitlöksklyfta. 1 msk fransk senap. Ugnsbaka den med lite olja och flingsalt i 175 grader tills den är mjuk. 1 avokado. 100 g skalade räkor (spara några till garnering). 1 msk dill. 1. 1 rulle färsk smördeg. 1 burk ansjovis (inte den minsta burken). 12 fina havskräftor. 11/2 dl riven parmesanost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. 1 kokt hummer, 500 g. 1 msk tomatpuré. 1 msk smör. 1 tsk torkad timjan. 1 timme + 3 timme i kylskåp. Koka upp och låt sjuda 15 min. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 1 ägg 50 g riven Västerbottensost. 0,5 rödlök 1 citron dill. ca 1 dl creme fracihe. 1 palsternacka 1 apelsin 1 halloumi. 1 liten riven vitlöksklyfta. 1 msk fransk senap. 1 avokado 100 g skalade räkor (spara några till garnering). 1 msk dill. 1 rulle färsk smördeg. 1 burk ansjovis (inte den minsta burken). 12 fina havskräftor. 11/2 dl riven parmesanost. 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde. 1 msk tomatpuré. 1 msk smör. 1 tsk torkad timjan
1 bifftomat = 1 portion (2 kvisttomater = 1 portion). Ställ in tomaterna på bakplåtspapper i ugnen på 175 grader i ungefär 15 minuter. (Jag är 1,67 cm. 1 bifftomat = 1 portion (2 kvisttomater = 1 portion)
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Funkar alldeles utmärkt med tanke på att jag inte är speciellt pigg. 2 st humrar6 dl hummerfond6-8 dl vispgrädde5 cl cognac1 msk smörsalt och vitpepparmaizenatryffeloljaBörja med att reducera ner fonden till ca 7 dl om du inte redan har en rejält reducerad fond. -)GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA SÅ SYNS VI 2012. 1 msk smör
Fördela ruccola på ett fat eller förrättstallrikar. tunt och fördela över salladen. Dela getosten i 16delar. Värm ugnen till 175 grader. Tillaga rullarna i ugnen i ca 10 min, osten ska hinna bli varm och lite mjuk
Dela avokadon, och ta bort kärnan. Vill man inte använda crème fraiche så ta gärna Kesella (1 %) då vill jag lova att förrätten är både supernyttig och GI-godkänd. 1,5 dl crème fraiche/Kesella kvarg. 1/2 röd lök. 1/2 Lime/Citron. 1. 1,5 dl crème fraiche/Kesella kvarg
Rensa skalet från resterande delar. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. 1 vitlöksklyfta, hackad. 1 dl portercheddar, riven. 12 pärltomater, klyftor. 1 msk dragon, hackad. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter. 1 vitlöksklyfta, hackad. 1 dl portercheddar, riven. 12 pärltomater, klyftor. 1 msk dragon, hackad
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Skala och dela räkorna i mindre bitar och blanda samman alla ingredienser i portionsglas. Skala och dela räkorna i mindre bitar och blanda samman alla ingredienser i portionsglas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.