Extra plus om det är ett lite fetare köttstycke. 1/2 msk salt. 2 gula lökar. 2 msk smör. 2 msk olivolja. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 msk repad hackad rosmarin eller 1/3 tsk torkad. 2 msk madeira, rött portvin eller PedroXimenes-sherry. Värm ugnen till 125°C. Ställ tillbaka grytan i ugnen och kör ytterligare 1/2 timme eller tills köttet är mört. 1/2 msk salt. 2 gula lökar. 2 msk smör. 2 msk olivolja. 2 hela vitlöksklyftor. 1/2 msk repad hackad rosmarin eller. 2 msk madeira, rött portvin eller PedroXimenes-sherry
Använder du råa tigerräkor till exempel kokar du dem tills du ser att de ändrar färg och blir röda. Här prövade vi rätten tillsammans med en chilensk Sauvignon Blanc från Viña San Pedro
Pedro var också lite skeptisk till de konstiga ingredienserna. Och resultatet av detta experiment. strösseltoppingen112g smör, smält65g vetemjöl50g havregryn 55g strösocker55g farinsockerMuffins225g self-rising flour112gfarinsocker225gmjölk2ägg112g Crisco 3-4 äpplen, urkärnade och hackade i bitar. 1 tsk till smeten och 1/2 att strö över äpplenaHavreströsselBlanda alla ingredienserna och låt vila i kylen tills du ska använda detMuffinsSätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. 112g smör. 225g se. 112g farinsocker. 225g mjölk. 2 ägg. 112g Crisco. 1/2 att strö över äpplena
Två färdigbakade Pedro tröttnade på mig och flyttade in i en plastpåse Tyvärr är jag inte så galen i mörk choklad så jag kan klämma allt så nu har jag mängder av chokladfondant över
NV Nectar PedroXimenez. I provningen fick vi, förutom samtliga riktigt gamla viner och den svindyra Añada, också stifta bekantskap med den mycket exklusiva och unika Palma-serien som visar en finosherry (Tio Pepe) och hur den utvecklas när det skyddande flortäcket försvinner och vinet förvandlas till en amontillado
Mixa nu ihop rostad mandel med tomatlökröran och creme fraiche, det skall bli en tjock sås, häll över den i en traktörpanna eller liten gryta, lägg även i kycklingfiléerna delade i två eller hela
Helado PX - glass med PXSuperlätt dessert med maffig smak. 16 blad av endive, hjärtsallad eller delad romansallad400 g räkor med skal2 tomater1 vitlöksklyfta1/2 röd chili (kan uteslutas)1-2 msk olivolja1 dl finhackad koriander eller basilikasalt1. 4 bitar utskuren biff eller entrecôte à 150 g2-3 krm salt1 krm nymalen svartpeppar2-3 msk smör till stekningPapas arrugadas. 20-25 smått-och-gott-potatisar4-5 dl grovt salt5 dl vattenMojo rojo. 4 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt3 msk god rödvinsvinäger4-5 klyftor vitlök2 msk paprikapulver1 tsk malen kummin (kan uteslutas)en gnutta cayennepeppar1 äggula1 1/2 dl olivolja1/2-1 dl varmt vattenUgnsrostat grönt. 1 rödlök2 paprikor, gul och röd1 liten squash eller 1/2stor2-3 msk olivoljaev salt och peppar1. 2. Sätt ugnen på 225°. Rosta i ugnens övre del 20-25 min, tills grönsakerna mjuknat och fått färg. Servera en god vaniljglass med ett glas, 4-6 cl, av starkvinet PX - sött, intensivt och nästan dessert i sig med massor av torkad frukt, choklad och aprikoser i doft och smak. 2011 Orballo Albariño, Spanien, nr 2696, 91 krTill varmrätten och osten. 2011 Amaltea de Loxarel, Spanien, Ekologiskt, nr 3169, 81 kr, eller2009 Torres Gran Coronas Cabernet Reserva, Spanien, nr 12697, 101 krSom dessert. 2010 Don PXPedroXimenez, Spanien, nr 8266, 162 krAlkoholfrittTill tilltuggen. 2012 Natureo Free Muscat, Spanien, nr 1912, 49 krTill varmrätt och ost. 2012 Natureo Free Syrah, Spanien, nr 1940, 51 kr 16 bitar. 2 tomater. 1/2 röd chili (kan uteslutas). 1 1/2 dl olivolja. 2 paprikor, gul och röd. 1 liten squash eller 1/2 stor. 2-3 msk olivoljaev salt och peppar. 2011 Orballo Albariño, Spanien, nr 2696, 91 kr. 2009 Torres Gran Coronas Cabernet Reserva, Spanien, nr 12697, 101 kr. 2010 Don PXPedroXimenez, Spanien, nr 8266, 162 kr. 2012 Natureo Free Muscat, Spanien, nr 1912, 49 kr
ex Daniel del Kokotxa, Juan Mari Arzak, Luis Irízar, Martín Berasategui och Pedro Subijana. Efter en lång sökning hittade jag flera recept på Internet om spansk potatisomelett i några websidor t ex
Lägg laxtärningarna ovanpå riset och låt det sjuda klart i ytterligare ca 5 minuter. 500 g laxfilé. 250 g räkor med skal. 2 st hårdkokta ägg. 2 st gula lökar. 2. 2 tsk fransk senap. 2 msk hackad dill
Pedro gillade sina nya kompisar. 2 tsk kardemumma (helts kärnor som du mortlar själv)1/2 vaniljstång150 gram smör1 dl mjölk1 ägg2,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver3 dl vetemjöl40 gram mandelmjölSmält smöret och skapa ner kärnorna från vaniljstången och lägg ner vaniljstången. Alla gillar inte höstregnet När kakan har svalnat helt, mixa till smulor och blanda med frosting gjort av 1 dl philadelphia, 2 tsk citronsaft och 1,5-2 dl florsocker. Låt sitta i frysen i ytterligare 20 minuter. 1/2 vaniljstång. 2,5 dl strösocker
Det är alltså Pedro och hans nya vän Solveig som ligger och skedar. (Med lite fantasi kan man ju säga att Pedro är dulce de leche, Solveig är choklad och korgen tartelletten
fancy snasy småkakor Pedro. Tagalong som jag bakade igår är precis som Thin mints en klassisk girl scout-kaka som tjej-scouter säljer varje år i amerikanska hem
Men men, mandel är malen och äggen skirade så det kommer strax, håll ut. Egentligen skulle det bakas en massa i helgen men tyvärr har katten min blivit supersjuk (igenigenigen) och vi har spenderat lite för många timmar på djursjukhuset i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.