I veckan som var gjorde jag lite nyttiga godsaker. 12 dadlar, 3 dl fiberhavregryn, 1,5 dl vatten, 3 msk kakao och 4 rutor mörk 70 % choklad. KRAM 12 dadlar
1 kg rimmad fläskbog1 gul lök1 kålrot6 st kryddpepparkorn2 st lagerblad6 st vitpepparkorn8 potatisar3 st morötterca 1 liter vattensmörsalt och pepparSkölj köttet i kallt vatten, lägg i gryta, fyll på med vatten så det täcker. Låt sjuda på svagvärme i ca 1½-2 timmar
Jag har mestadels suttit och läst i mina ekonomiböcker från morgon till kväll de senaste 2 veckorna men nu har den värsta perioden lugnat ner sig och jag kan ÄNTLIGEN få ställa mig i köket igen med gott samvete och baka Nu längtar jag så himla mycket efter att få sätta igång med allt julbak. Mina rosa dammsugare blev utan tvekan de mest populära och faktiskt nr 2 på listan av mina mest populära recept
Den slaw som jag gjorde senast har sina rötter ifrån Piedmont och det som är speciellt med slaw ifrån denna ort är att man smaksätter sin slaw med ketchup
smör att steka i1 röd paprika2 morötter½ purjolök1 gul lök1 vitlök2 st fiskbuljongtärningarca 1 liter vatten1 burk krossade tomater2-3 dl grädde2 dl vitt vin1 pkt saffran(+ lite extra gurkmeja för extra sting i färgen)timjanbasilikasaltgäddatigerräkor(jag hoppade över musslorna och sellerin för vi kommer inte så bra överrens)Hacka alla grönsakerna. 2 morötter. 2 st fiskbuljongtärningar
För er som inte vet så äter jag mejerifri LCHF (med undantag för smör) i mars och oktober. Sen är det ju bröstcancer i fokus i oktober och då det är något som jag själv har genetisk risk för har jag valt just oktober
ca 2 port. 250 g sushiris2 msk strösocker2 msk risvinäger (men jag fuskade och tog vitvins, vilket funkar lika bra. )2 st nori arkwasabipastasoyaingefäraavocadokallrökt laxBeskrivningen står på påsen, men här kommer den i alla fall. Skölj riset i kallt vatten, låt sen stå i 20 min i vatten. Skär sen små bitar ca 2-3 cm breda. ca 2 port. 250 g sushiris. 2 msk strösocker. 2 msk risvinäger. 2 st nori
Franska godsaker står på menyn efter min vecka i Monte Carlo och det blev lite smått och gott som åkte ner i resväskan inför hemfärden, men dock inte alla de goda ostar de har där, så även getosten i detta Allers recept är köpt i hemmaknutarna
Nu är det redan bara 8 dagar tills julafton, att det har gått fort i år. Hela året har gått det känns det som och det har hunnit hända och förändras så mycket
Provade göra mos på den konstiga cassavaroten jag köpte i Uppsala. Smakade lite majs om den. Men den var samtidigt trådig och konstig, så det var inte alls gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.