Rör gärna om några gånger under tiden. Denna satsen räcker till ca 2 ½ liter. Nu blommar flädern för fullt och jag har två stora buskar i min trädgård som förstås ger massor med blomklasar som jag kan göra saft på
1 1/2 krm vaniljpulver. 1 1/2 msk kakao. Blanda ner resten av chiafröna, 1/2 krm vaniljpulver och kakao i den andra skålen. 1 1/2 krm vaniljpulver. 1 1/2 msk kakao
Flädersaft går att göra på både fläderbuskens blommor och bär. Varm flädersaft. 20 fläderblomsklasar. 2½ l socker. 2 citroner. 20 fläderblomsklasar. 2½ l socker. 2 citroner 45 g vinsyra (en påse)
Jag har nu gjort sats nummer två av flädersaft. Ca 45 blomklasar2,5 liter vatten3 dl sukrin45 gram citronsyra3 citronerKoka upp vattnet och blanda i sukrin och citronsyra. 2,5 liter vatten
Koka upp vatten och socker. Lös upp vinsyran i lite av sockerlagen. Tvätta och skiva citronerna tunt. Lägg skivorna tillsammans med blommorna i en stor skål
Håll till godo, här kommer 7 gånger vinbär och krusbär. 125 g rumsvarmt smör. 2,5 dl socker. 2 tsk bakpulver. 2-3 dl röda vinbär. Låt småkoka 15-20 minuter. ca 24 bitar. 200 g smör. ca 250 g bär. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. ca 2 liter färdig sylt. Koka under omrörning i ca 2-5 minuter. Tryck ut i en pajform (20 cm i diameter) och. 125 g rumsvarmt smör. 2,5 dl socker. 2 tsk bakpulver. 2-3 dl röda vinbär. ca 24 bitar. ca 2 liter färdig sylt
Det blev två sorters flädersaft, lite experimentlusta när man lika sätter igång. 20 st kvistar av mynta. 2 krm natriumbensoat. 2. 20 st kvistar av mynta. 2 krm natriumbensoat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.