Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Gör så här. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapperRör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen
400g torsk eller kolja2 gula lökar1 purjolök2 vitlöksklyftor2 fiskbuljongtärningar1 burk krossade tomaterca 1 liter vatten2 krm cayennepeppar1 tsk salt2 dl vitt vinlite smör och olivolja att steka iaioli till serveringBörja med att skiva löken, som du sen steker i lite olja och smör. 1 purjolök. 1 burk krossade tomater
150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker3 dl havregryn1 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakorna mitt i ugnen i 11–14 min. 150 g smör. 1 ½ dl strösocker. 1 ½ dl vetemjöl. 1 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker
)rödvin, några decilitersoyalite gräddenymalen svartpepparsaltsmör att steka i2 tsk rödvinbärsgelé2 st morötter, skivadekantareller ca 2 dl2 vitlöksklyftorBörjade med att steka köttet och löken, sen var det bara i med resten och låta stå och puttra i ca 1½ timme. Började med att steka köttet och löken, sen var det bara i med resten och låta stå och puttra i ca 1½ timme
Hittade någon konstig sorts fisk i frysdisken på Coop. Blev sen upplyst av min inte bara korv älskande, utan även akvarifisk-älskande kärlek, att pangasius fisken är just det också, en akvariefisk
Grymt god fisk. Verkligen. Absolut en favorit, så himla smakrikt kött. Och ändå så bara kokade jag fisken med salt, och sen lite flingsalt och peppar på
ca 4 port400g kapkummelca 100g tigerräkorca 1½ dl kokosca ½ dl russin2 msk gurkmeja2 dl matlagningsgrädde1 gullök, hackad2 vitlöksklyftor, hackade1 tsk sambal oeleksmaka av med saltsmörStek löken, blanda sen bara i resten av ingredienserna förutom fisken
1 pkt stillahavssrödfisk (ca 5 filéer)potatislite muskotnötsalt och pepparsmörca 2,5 dl vitt vinca 2 dl grädde½ fiskbuljongtärninglite vittpepparca 3 msk vetemjölJag började med att koka potatisen, sen gjorde jag potatismos av det. En liten tetra med 3 dl vitt vin på systembolaget kostar 21 kronor. 1. 1 pkt st. 21 kr
30 och middag 18. Gårdagens middag igår var verkligen en 10-poängare. 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond. 1 dl finhackad dill. skalet av 1/2 citron + lite saft 2 ägg. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond. 1 dl finhackad dill. skalet av 1/2 citron + lite saft 2 ägg smör att steka i
ca 1port1 kycklingfilé2 tortillabrödca 1 dl tomatpuré1 tsk sambal oelek1 vitlöksklyfta, pressadsalt och pepparsmör att steka ica 1 dl ost, riven½ dl mjölkSkär kycklingen i bitar och stek i smör. ca 1 port. 1 kycklingfilé. ca 1 dl tomatpuré
Får för mig att jag hört uttrycket. att man vill ha en stockholmare, när man vill ha en korv i bröd. Kanske nåt jag bara fått för mig, men jag köpte ett paket stockholmare i alla fall
You can also fina a list of some of my favorite blog post from other bloggers during September. Jag längtar verkligen till att flytta ut på landet och förstår precis vad hon menar när hon säger att hon känner sig mer ensam bland folk mitt i Göteborg än i sin lilla by med 10 invånare
1. Ta ur köttet ur stekpannan och skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn över köttet och ställ åt sidan. 1 fläskfilé, 500 g. 1 finhackad gul lök. 1 dl steksky. 1-2 msk maizenaredning
September står det i almanackan Nu…. 1 kg grytbitar/högrev. 1 morot. 1 stor gul lök. 1 bit rotselleri. 1 purjolök. 1 kalvbuljong / hade jag i alla fall/. In i ugnen i ca 10- 12 min på 175-200 g. 1 kg grytbitar/högrev. 1 morot. 1 stor gul lök. 1 bit rotselleri. 1 purjolök lite smör. 1 kalvbuljong. 12 min på. 175-200 g Serveras med vanljsås
Efter att ha spenderat 1750 kr på 18 rätter så fick vi med oss en liten papperslåda med menyn, en låda med konfekten som vi inte hann / orkade äta, en receptsamling samt ett visitkort till Oaxens hemliga webb - för oss som är lite mer speciella gäster, dvs ätit och betalat mer än den normale gästen. Åter 2010. 1750 kr p. 18 rätter s
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.