även om jag gjorde en stor miss på den ena. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Tonfisk påburk – hiss eller diss. Nyttigt, billigt och är en stapelvara som håller länge och perfekt att ha hemma eller på båten/sommarstugan/husbilen etc
Låt svalna och fördela dem i burkarna. Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv
Förra veckan var vi ett par tjejer som var ute på äventyr och hade en liten picknick med oss. Mitt bidrag blev några cupcakes och små burkar med cheesecake
De kommer allihopa påburk och kommer garanterat göra succé hos mottagaren. Nästa klapp baseras på en ingrediens som av outgrundlig anledning inte har varit på besök här innan
Det fanns både surdeg på vete och på råg och igår testades ett bröd på vetesurdegen. En kollega hade tipsat mig om surdegen som nu finns att köpa och sagt och gjort blev det en burk med färdig surdeg när jag var och handlade
På balkongen givetvis. Tonfiskbiffar2 burkar tonfisk i vatten2 salladslökar1 liten rödlökskal och saft av 1/2 lime2 tsk chipotlepasta, starkmassor av färska kryddor2 ägg1 msk vetemjölsaltpepparGör så härHäll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. 2 burkar tonfisk i vatten
Förra året kom Js syster med en burk underart god tomatchutney gjord på hemodlade tomater, äkta lyx. Vi har inte någon tomatodling att tala om, en och annan liten tomat som blivit lite röd kan man hitta på plantan emellanåt
Så jag blev glad när jag hittade bagarens surdeg påburk och var tvungen att prova. Jag har länge varit sugen på att prova baka surdegsbröd men vill inte behöva ha en surdeg som jag ska "mata" regelbundet
Torkad abalone är en prisad delikatess, abalone påburk är ett billigare alternativ. Abalone eller Havsöra som det heter på svenska är en havssnigel som lever i Stilla Havet
Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)
Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Hållbarheten på saltgurkan är flera månader, då saltlagen fungerar konserverande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.