Rör om tills osten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1hönsbuljongtärningar. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop
Du behöver. ) Att sätta sig ner i soffan med en tallrik av dagens skörd, en kopp te och härligt sällskap, då känns det som att man har det heeeelt okej i livet, det gäller att ta vara på alla tillfällen att njuta som ges
Koka under omrörning tillsfärsenär grynig. Det blir till och med en favorit i repris. Ulla var min hemkunskapslärare på högstadiet och det här receptet är väl ungefär det enda viktiga att minnas från högstadiet överhuvudtaget (förutom vad Zippen heter egentligen och vad affärensom sålde Savann-byxor hette, men det verkar ju ingen ha någonsom helst koll på)
Ännu mer kött på benen får duhär på Benbuljongens Dags egna hemsida. Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värmatill en kopp buljong
Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint. TillMidsommar åker vi till min syster på landet där vi dukar långbord i ladan med antikt omaka porslin och pinnstolar i alla möjliga färger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.