Idag är det Kanelbullens Dag. En dag som många av er säkert väljer att fira med underbar doft av nybakta bullar och en eller två nybakta dylikar tillsammans med ett glas mjölk
Äppelpaj är nog min favoritpaj och den här gången provade jag att göra en amerikansk äppelpaj med gallerlock och serverade den med en slags vaniljgrädde till som blev väldigt god
Mjuk glass med äpplen och smuldeg är barnsligt gott och kan inte misslyckas. Det bästa med när man gör egen glass hemma (förutom att det blir 100 gånger godare än köpt), är att man själv får vräka ner mängden godsaker efter egen smak och tycke
En underbart god paj från Leilas senaste bakbok "A piece of cake". Syrliga äpplen stekta i smör, kryddade med kanel, socker och ingefära fyller ett mördegsskal
Preheat oven to 350 degrees F (176 C), and arrange pecans on a bare baking sheet. While the oven is preheating, peel, core, and thinly slice apples (see photo)
Hade lite överbliven philadelphiaost i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med, men så hittade jag ett recept på äppelkaksglass i Elisabeths Johanssons bok om Glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.