Äppelmos, gott till bakning och gott på gröten i vinter. Men med hjälp av en äppelsvarv går det snabbt att göra ett mos med lite bitar kvar om man som jag tycker det är godare
Äppelmosmed vaniljsmak. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Äppelmos. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
Skala äpplena, ta bort kärnor osv och klyfta ner i mindre bitar. Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Ta bort kärnhus och lägg i en kastrull med vatten. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.