Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ett bakpapper fastklämt i bottnen
Pressa lite citron över dem så de inte mörknar (oxiderar – när de reagerar med syre). Smält smöret i en stekpanna eller traktörpanna på medelhög värme, se till att pannan är helt ren och inte har någon smak av lök, vitlök eller liknande som förstör efterrättssmaken
"Äpplen med ris". Äpplen med maräng. Koka ihop sockerlagen till knappt en deciliter och ringla över äppelklyftor (är äpplena av sötare sort kan man nog med fördel spara en del av sockerlagen till något senare "projekt")
Smält smöret och häll på tillsammans med mjölken. Rör i ägg, socker och bakpulver blandat med mjöl. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ett bakpapper fastklämt i bottnen
Smaksätt gröten med citron och socker och bred ut den över botten i en smord eldfast form. Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt. Servera rätten ljum med eller utan grädde 1 ½ dl risgryn. 8 medelstora äpplen
Servera med vaniljglass eller vaniljsås Deg. Tryck ut degen i en smord form med avtagbar kant,ca 22 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 225 grader i 10 min
Dränk in sockerkakan med den lag som är kvar och lägg äpplena på kakan. Receptet på Äppelmarängen kommer från Råå Wärdshus
Sunie
Servera marängen något avsvalnad med lättvispad grädde till. GAMMALDAGS ÄPPELMARÄNGPå mormors tid skapade husmödrarna ofta goda desserter genom att gömma dem under ett fluffigt marängtäcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.