Lägg korven ovanpå potatisgratängen efter halva gräddningstiden. 500 g falukorv. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g falukorv 1 kg mjölig potatis 1 tsk salt 2 msk färska blandade örter 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 dl Arla Köket® riven ost gratäng ½ äpplen
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Servera med kokt potatis eller potatismos och gröna ärter. 500 g falukorv. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.