Meze

Meze

  • 14 Recept
Fatayer – Libanesisk

Fatayer – Libanesisk

Man brukar äta denna rätt vid Meze I Libanon. Här kommer ett riktigt gott recept på spenat piroger eller som dom heter fatayer
Meze

Meze

Igår till fredagsmyset åt vi Meze som är plockmat från länderna kring östra Medelhavet och Mellanöstern
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
Isterband med rödbetshummus

Isterband med rödbetshummus

1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna
Fyllda filodegsrullar

Fyllda filodegsrullar

Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Smula osten och blanda med peppar och mynta. Ta loss ett degark i taget och låt resten ligga kvar i handduken
Haydari

Haydari

2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Blanda yoghurten med dill, vitlök och salt. 1⁄2 dl hackad färsk dill
Tunisisk morotsdipp

Tunisisk morotsdipp

2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min
Tomat- och olivröra

Tomat- och olivröra

2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Lägg tomaterna i ljummet vatten ca 1 tim. Hacka oliver, tomater och vitlök
Loubieh bel zeit!

Loubieh bel zeit!

07 Aug. 18. 58. Twitter. Facebook. Loubieh bel zeit. 0kommentarer. Jag har lagt ut recept på denna tidigare men då och då ändrar jag recepten en aningen så därför lägger jag ut den förnyade varianten
Mhammara med ajvar

Mhammara med ajvar

Meze,. meze,. 09 Aug. 19. 44. Twitter. Facebook. Mhammara med ajvar. 0kommentarer. Mhammara är en paprika och valnötsröra som äts som ett tillbehör