Vilt

Vilt

  • 3 Recept
Rådjursfilé med potatisrosor och björnbärssås

Rådjursfilé med potatisrosor och björnbärssås

1 rödlök · 1 morot · 1 vitlöksklyfta · 1 chili · 1 klick smör · 2-3 dl rött vin · 100 g frysta björnbär · 2 dl vatten · 2 msk koncentrerad kalvbuljong · 1 msk koncentrerad viltbuljong · 0,5 dl balsamvinäger · 1 liten knippe färsk timjan · 3 msk björnbärsmarmelad · maizena · 2 msk smör
Rådjursgryta

Rådjursgryta

Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund
Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min