Efterrätter

Efterrätter

Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka

Ingredienser Portioner. 8-10 bitar 125 g smör 2 1/2 dl mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk stötta kardemummakärnor 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1 krm vaniljpulver 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Saftkräm som i mammas kök

Saftkräm som i mammas kök

Idag blev jag vansinnigt sugen på saftkräm. Inte färdigköpt i tetra utan hemkokt, så som mamma gjorde den
Clementinpannacotta

Clementinpannacotta

Ingredienser Portioner. 6 Clementinpannacotta 3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft) 3 gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 1/2 tsk vaniljpulver Solroskrokant 25 g smör 3/4 dl strösocker 1 dl solrosfrön Garnering 2 clementiner 50 g mörk choklad färsk mynta Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Oreokake - Oreo MousseTårta

Oreokake - Oreo MousseTårta

Jag är ju ofta i Norge eftersom jag bor så nära gränsen, och alltid när man är i affären så står man och spanar in bakhyllorna för de har så mycket andra grejer (och trender) mot vad vi i Sverige har
Chokladfugde tårta

Chokladfugde tårta

Min bror fyllde 25 år förra veckan. Jag sa till honom att han fick bestämma en efterätt så fixade jag. Han ville ha något med choklad och frukt
Missisippi mud pie

Missisippi mud pie

Jag hade världens härligaste tjejgäng här i förra veckan. Dukade upp lite fint i köket som ni ser och mina nya fina linnégardiner är på plats
Frozen Banoffee Cheesecake

Frozen Banoffee Cheesecake

150g dark chocolate (70%). 300g packet of Hobnobs. 8 overripe bananas. 500g light cream cheese
Reese's cupcakes

Reese's cupcakes

Vet ni vad jag hittade inne på ICA Maxi häromveckan. Reese's peanut butter cups. Det är ingen hemlighet att jordnöttsmör och choklad är en farligt god kombination
Vinterclementiner med mandelgrädde

Vinterclementiner med mandelgrädde

Ett recept jag fått av Vickan. Egentligen skulle det vara grädde med riven mandelmassa till, men vi tog grädde med en skvätt mandellikör i, YUM
Nektarinpaj

Nektarinpaj

Pajdeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, citronskal, socker och äggula i skålen till matberedaren med kniven monterad
Limefromage

Limefromage

Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten. Tvätta limefrukterna. Riv så mycket skal att du får 1/3 tsk rasp
Smulpaj med päron och kardemumma

Smulpaj med päron och kardemumma

Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet