Tysk mat

Tysk mat

  • 6 Recept
APFELSTRUDEL MED ÄPPLE OCH VALNÖTTER

APFELSTRUDEL MED ÄPPLE OCH VALNÖTTER

Köpte ett stort paket filodeg inför förra helgens gille. Det var tur för mina kollegor, för det betydde att jag kunde fixa fika till dem i tisdags
Apfelstrudel

Apfelstrudel

Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
Apfelstrudel med russin och äppelfyllning!

Apfelstrudel med russin och äppelfyllning!

Fredag, ledig, regn och blåst, då får det bli en bak och fixardag. Blev bjuden av en jobbarkompis på apfelstrudel som hon hade gjort, det är alltid kul att prova på något nytt… det var väldigt gott
Zwetschken knödel - plommon knödel

Zwetschken knödel - plommon knödel

Detta blir mitt bidrag till  Månadens sötsak som i oktober har temat Höst. Det börjar verkligen bli höstruggigt ute, det blåser och är kallt
Semmelknödel

Semmelknödel

Fick det här receptet på Taverne, Obertauern i Österrike. 6 Småfrallor (dagsgamla)500 g Smör 1 LökPersilja2 Ägg2,5 dl MjölkSalt500 g Mjöl (gärna idealmjöl läste jag någonstans)                                                                                        Tror översättningen på receptet blir ungefär så här
Kalasa på knödel

Kalasa på knödel

Sedan dess har semmelknödel varit det första givna middagsvalet vid mina besök i Österrike och Tyskland