bröd

bröd

  • 30 Recept
Bondbröd | Recept från Köket.se

Bondbröd | Recept från Köket.se

Degen ska vara ganska lös, då bli brödet luftigt. Låt bröden svalna på galler utan bakduk. Grädda i 15-20 minuter på näst nedersta falsen tills bröden fått brun skorpa
Havreflarn med chokladfyllning

Havreflarn med chokladfyllning

Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, mjöl, bakpulver, sirap och grädde. Klicka ut smeten med stora mellanrum, med en tesked, på plåt med bakplåtspapper

Naan bröd indiska bröd

Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Kokostoscakladdkaka

Kokostoscakladdkaka

150 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 4 msk kakao 2 dl (120 g) vetemjöl
En variant av hönökaka

En variant av hönökaka

De här bröden är goda att äta som de är men de går också att använda till smörgåstårta, varma mackor eller som en enkel pizzabotten
Mazarinkaka

Mazarinkaka

Mazarinkaka. 6 december 2018 @ 09. 06. Mördeg5 dl vetemjöl200 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker. Mazarinfyllning200 g mandelmassa100 g smör, rumsvarmt2 ägg
Dumlekakor

Dumlekakor

200 g smör 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 0. 5 tsk salt 3 dl (180 g) vetemjöl 24 st dumlekolor 24 st Noblesse
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

50 g färsk jäst. 2 tsk socker. 1 tsk flingsalt. 0,5 dl olivolja. 3 dl ljummet vatten. 7 dl vetemjöl special
Rullrån med smak av kardemumma

Rullrån med smak av kardemumma

Jag har märkt en ökning av träffar på recept med rullrån. Jag bjuder därför på ett till recept på sådana
Äpple croissanter

Äpple croissanter

Hej på er. Idag så fanns energin där att stå och baka lite i köket (efter i princip en heldag i skolan), även om de här äpple croissanter var väldigt lätta att baka så blev jag så glad över att jag hade energi till det
Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

Mördeg. Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in äggulan och forma en smidig deg. Lägg degen i kylen i plast i 1 timme
Rullrån

Rullrån

Rullrån. Foto. Josefin Casteryd. För att göra rullrån bör man helst vara ambidexter och välsignad med en smeds värmetåliga fingertoppar