Vegg mat 2

Vegg mat 2

  • 3 Recept
Lite med avancerat
Nyttiga veggobiffar

Nyttiga veggobiffar

Jag älskar vegetarisk mat men resten av familjen är inte riktigt med på noterna. Våga veggo. I senaste numret av Buffé (Ica Buffé nr 10 2014) fanns det ett, eller två om man ska vara petig, recept på nyttiga ärtbiffar gjorda på gula ärtor. 250 g torkade gula ärtor. 1/2 gul lök. 2 msk finhackad persilja. 1/2 msk bakpulver. Blötlägg ärtorna minst 12 timmar. Mixa ärtor, lök, vitlök, persilja, bakpulver, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar i en matberedare. 1 dl matyoghurt. 2 msk skånsk senap. 1/2 kruka hackad persilja. 250 g torkade gula ärtor. 1/2 gul lök. 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja. 1/2 msk bakpulver. 1 dl matyoghurt. 2 msk skånsk senap. 1/2 kruka hackad persilja
Quinoabiffar och broccolisallad

Quinoabiffar och broccolisallad

Mixa blomkålen i en matberedare till en risliknande konsistens. ca 12 biffar. 200 g ( dl) quinoa. 200 g (4½ dl) blomkålsbuketter. 200 g (minst) fetaost, smulad. 2 dl havregryn. Forma ca 12 biffar och stek i olja på medelhög värme. ca 12 biffar. 200 g ( dl) quinoa. 200 g (4½ dl) blomkålsbuketter. 3 ägg 200 g (minst) fetaost, smulad. 2 dl havregryn

Vegetariska kåldolmar med citron-och äggsås

Plocka upp dem efter hand som de förvällt i ca 1/2 min. Lägg kålblad som är för små i botten på en stor kastrull, rulla sedan in 1-2 msk av fyllningen i kålbladen och lägg dom tätt i lager i kastrullen. Om man hittar ett bra kålhuvud blir det ca 20-25 dolmar i 3 lager. Kok upp och sjud sedan i ca 25-30 min. Vispa upp äggen lite i kstrull, häll på citronsaft och 2 dl buljong från kåldolmekoket. 2 st färsklökar , finhackade. 2 dl buljong , från kåldolmarna