Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefraichesåsen. Tillsätt krossad tomat, passerad tomat och alla övriga ingredienser till köttfärssåsen, koka upp, rör om och låt sedan puttra under lock på medelvärme i ca 20-30 min. 400 g krossad tomat. 400 g passerad tomat
För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Rosta dem i ugnen i ca 20 minuter medan du lagar maten. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp paprikorna och lägg dem på en plåt med olivolja och havssalt
Jag är så otroligt glad över att perioden efter dieten gick så pass bra ändå, att jag lyckades undvika formnoja (jag tror vi snarare har ett omvänt dilemma inför nästa diet
Ja eller vad ska man kalla den, vinostroga känns som ett passande namn då köttet jag använt är "stroganoffkött" finns färdigstrimlat på citygross, strimlat oxytterlår