Tillsätt köttet och stek tills det fått fin färg. Hej där ute i vinter Sverige. Då kom äntligen vintern och den har dessutom valt att stanna kvar, vilket jag tycker är riktigt härligt
Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl. Lägg i smör och olja i en gryta, bryn köttbitarna på svag värme i ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden, tills de blir gyllenfärgade, om de ser mycket torra ut så häll på 2-3 msk kokande buljong. När köttet känns riktigt mjuk lägger man i de gröna ärtorna och det låter det småkoka i ytterligare 20 minuter. 800 g kalvkött
Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri. Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker
Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili
Som vanligt på söndagar så blir det en husmansklassiker, dock i en uppdaterad version denna gång. Smakerna är fantastiska och fänkålen ger rätten en djupare smak, lite sötlakrits om man verkligen letar
Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. Då hade köttet börjat krypa upp på benen vilket man kan se på bilden nedanför