Kött

Kött

  • 13 Recept
Kalvgryta med parmesan gremolata!

Kalvgryta med parmesan gremolata!

Tillsätt köttet och stek tills det fått fin färg. Hej där ute i vinter Sverige. Då kom äntligen vintern och den har dessutom valt att stanna kvar, vilket jag tycker är riktigt härligt
Kalvgryta med gröna ärtor (Spezzatino di vitello con piselli)

Kalvgryta med gröna ärtor (Spezzatino di vitello con piselli)

Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl. Lägg i smör och olja i en gryta, bryn köttbitarna på svag värme i ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden, tills de blir gyllenfärgade, om de ser mycket torra ut så häll på 2-3 msk kokande buljong. När köttet känns riktigt mjuk lägger man i de gröna ärtorna och det låter det småkoka i ytterligare 20 minuter. 800 g kalvkött
Italiensk kalvgryta Spezzatino

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri. Bryn köttet i en stekpanna med olivolja, lägg över i grytan med grönsaker
Godaste gulaschen

Godaste gulaschen

Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili
Mustig gulasch i lergryta

Mustig gulasch i lergryta

Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Skala och skär potatisen i skivor eller bitar
Mustig gryta

Mustig gryta

Burgundisk Köttgryta. Ansa och skär köttet i bitar. Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor
Burgundisk köttgryta I

Burgundisk köttgryta I

Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Låt grytan sjuda under lock ca 75 minuter eller tills köttet är mört. 750 g nötkött. 3 dl köttbuljong
Kålpudding 2.0

Kålpudding 2.0

Som vanligt på söndagar så blir det en husmansklassiker, dock i en uppdaterad version denna gång. Smakerna är fantastiska och fänkålen ger rätten en djupare smak, lite sötlakrits om man verkligen letar
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Däremot skötte han som vanligt temperaturhållning och ventilmeckning med bravur. Då hade köttet börjat krypa upp på benen vilket man kan se på bilden nedanför
Husets älggryta

Husets älggryta

Sjud tills köttet är riktigt mört. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Höstgryta

Höstgryta

Lägg i köttet. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. 500 g benfrit nötkött av bog eller högrev. 1 köttbuljongtärning